Nenašel jsem žádné nastavení, kde bych to mohl zapnout nebo vypnout (omylem). A celkem mi to chybí. Ale zase ne tolik, abych opakoval celý postup přidání tiskárny znovu.
Zdravím Pavle a chci se ujistit jedná se o testovací verzi Karmen nebo next.karmen.tech?
Vím, že na TEST koncem týdne nasazoval @semik novou verzi pro zrychlení dashoboardu, kde je více tiskáren. Na testovací verzi mi také záložka zmizela, ale na next.karmen.tech je vše v pořádku.
Šemík o tomto ví a napíšu sem hned jakmile to na testu bude napraveno.
Díky za report a trpělivost (prázdniny a dovolené nás zdržely). Zatím ještě přesně nevíme, kde je problém, ale podíváme se na to a co nejdříve to opravíme. Opravu nasadíme společně s dalšími vylepšeními, které nyní již testujeme.
Tak problém byl ve spolupráci s @pavel1 identifikován a pro tuto chvíli vyřešen. Příčina problému byla v tom, že makra se načítala s vazbou na “skupiny maker”, které nejsou standardně na všech tiskánách nastaveny. Pro tuto chvíli jsme to vyřešili tak, že se hledají skupiny maker a nakonec jsou vypsány ještě všechny makra, která jsou na tiskárně nadefinovány. Předpokládám, že to ještě není finální verze a budou se zobrazovat jen nějakým způsobem vyfiltrovaná makra. Zde bych potřeboval zpětnou vazbu o “klipperistů”. Vše je nasazené na produkci, takže je vše možné vyzkoušet.
P.S.: Také jsme výrazně zrychlili načítání seznamu/stavu tiskáren → již žádné čekání při překlikávání mezi detailem tiskárny a seznamem.
bylo by fajn kdyby šla ta skupina maker sbalit. Je jich tam spousta a je to pak nepřehledné. Musím rollovat bych viděl poslední tisky z tiskárny.
Zobrazují se systémová a skrytá makra. Bude to chtít krapet vyfiltrovat. Například makro s _podtržítkem na začátku se považuje za skryté makro a nemělo by být vidět.
Snad jsme již správně vyřešili filtrování maker (skrytých a systémových). Moc díky za nakopnutí.
Co se týká sbalování maker, tak to určitě v některé z budoucích verzí vyřešíme. Resp. máme v plánu ovládání tiskárny v detailu předělat, aby byly jednotlivé funkčnosti více po ruce. Musíme se trochu v přemýšlení dostat z “Octoprintu” do “Klipperu”, resp. najít společnou cestu, aby to dávalo celé smysl.
Pokud bys ještě na něco s makry narazil, tak budu rád, když dáš vědět.