Postupoval jsem podle vaší dokumentace (Karmen docs), bohužel se mě nedaří připojit více jak jednu tiskárnu.
Po přidání první tiskárny pod názvem “1. Průša i3 MK3” vše v Karmen cloudu funguje.
Po přidání další tiskárny pod názvem “2. Průša i3 MK3+” se v Karmen v seznamu tiskáren objeví obě správně pojmenované tiskárny, ale dojde k tomu, že ovládat jde pouze tiskárna č.2. ale na pozici tiskárny č.1 (viz. připojený prinscreen obrazovky).
Vyzkoušel jsem tento postup i s dalšími dvěma tiskárnami Průša MINI a vždy se po přidání nové tiskárny ty původní “jakoby” odpojí a naposledy přidaná tiskárna je jediná která jde ovládat pomocí Karmen cloudu, ale vždy jen z pozice tiskárny č.1.
Budu Vám velice vdečný za radu a pomoc (případně návod) jak připojit pomocí Octoprintu vce tiskáren do Karmen cloudu.
Předem děkuji.
Tomáš Buriánek
pedagog volného času
Dům dětí a mládeže Domino Hronov
Komenského nám. 8
549 31 Hronov
emailem: burianek@dominohronov.cz
@burianek
Dobrý den ještě jednou pane Buriánku,
děkuji za svolení sdílet váš dotaz jako veřejný, aby věděli i ostatní uživatelé.
K problému docházelo přepisováním klíče v rámci octoprintu.
Pro fungování s více tiskárnami bude potřeba doinstalovat další instance Octoprint serveru pro správnou funkčnost.
Pro zlehčení příkladu budu volit auto, pasažéry a telefony.
Auto je v tomto případě Raspberry
Pasažér je v tomto případě Octoprint
Telefon bude znázorňovat tiskárnu
Do auta se vejde 3-4 pasažérů a každý může v ruce manipulovat a ovládat pouze jeden telefon v daném času. Pokud bude více telefonů je možnost ovládat pouze tolik telefonů kolik máme pasažérů.
Na vaše Raspberry je tedy potřeba vzhledem k vaším tiskárnám nainstalovat další tři instance. Do každé doinstalovat Karmen plugin, do kterého se zadá poté klíč zařízení. Stejně jako jste to již provedl v tomto případě.
Já jsem osobně postupoval před rokem u kamaráda podle tohoto návodu v angličtině
Schválně má tu někdo jednodušší či ideálně česká návod? 
1 Like