Video from Raspberry Pi Zero 2 camera

Hello,

I am using Karmen Cloud for quite some time, but now I have updated Pi image on my Raspberry and suddenly Karmen Cloud doesn’t show video from camera. OctoPi shows the video. Is there anything I can do?

Thanks,
Michal Šlachta

Hi Michal,

I met problems with latest release :slight_smile:
At newest version is problem with RaspiCameras and stock video streaming services.
Which camera are you using and version of OctoPi firmware?
Thanks for reply

///
Dle jména usuzuji, že mohu česky?
V nejnovější vydané verzy OctoPi je problém s integrovanou službou na video přenos a podporou Raspberry kamery.
Mohu se optat na typ kamery, který používáte a verzi OctoPi na které nyní raspberry běží?
Díky za reakci

Hi Michal,

what is “Snapshot URL” value in Octoprint settings? When you click on “Test”, does it work? It should be set like this:

Martin

Dobrý den,

Raspberry mám Zero 2 W, OS jsem v Imageru (poslední verze) vybral ten doporučený - 64-bit, release (hodně čerstvě) 2024-11-19 a asi hned toho 19., jsem to instaloval.

Přes octoprint video z kamery vidím. Přes karmen nic.

st 20. 11. 2024 v 15:54 odesílatel Vojtěch Trš via Karmen.tech forum forum@karmen.tech napsal:

A jak jsem posílal v předchozím příspěvku ty screenshoty, tak to vám funguje? Jakou máte nastavenou URL pro snapshoty?

Omlouvám se, že jsem přehlédl Vaši zprávu a odpovídám až nyní. Ano, přes octoprint mi to timelapse nahrává, URL pro snapshoty funguje, jen karmen cloud mi obraz nezobrazí.